קל לנו מאוד להכנס למאבקים פנימיים בין המחשבות והרגשות החיוביים שלנו לבין אלו השליליים, כמו משחק שח אינסופי. הפתרון הוא להיות כמו הלוח.

קרא עוד  

במיינדפולנס אנחנו מתרגלים איך להביא למודעות ולהסכים להיות עם רגשות לא נעימים מצד אחד, ומצד שני להזכיר לעצמנו שהם זמניים.

קרא עוד  

מיתוס 3: "אם אני לא מאושר אז אני פגום". אנחנו מקבלים כל הזמן מסרים שאם קשה לנו ואנחנו לא מאושרים, משהו לא בסדר בנו. אבל כמה אנשים "נורמלים" אנחנו מכירים שטוענים שקל להם בחיים?

קרא עוד  

מיתוס 2: "להיות מאושר פירושו להרגיש טוב כל הזמן". המילון מגדיר אושר כמצב של נעימות וסיפוק. אבל הדברים שגורמים לנו נעימות וסיפוק, כמו משפחה וקריירה, כוללים גם את כל שאר קשת הרגשות.

קרא עוד  

המיתוס הראשון על אושר: "אושר הוא המצב הטבעי של בני האדם". התפיסה השגויה הזו היא מלכדות שגורמת לרבים מאיתנו להיות אומללים. שכן המציאות - מורכבת בהרבה.

קרא עוד  

לרוב אנחנו מרגישים שאם רק נסיים את המשימה הזאת או רק נעבור את התקופה ההיא, אז נוכל להרגע. רק שמיד כשמסיימים, משימה חדשה מופיעה וקו הסיום מתרחק.

קרא עוד  

אנחנו בדרך כלל חושבים על העתיד כשלא טוב לנו בהווה, כדי להמנע ממגע עם הכאב. מבטיחים לעצמנו שמחר יהיה טוב יותר, ומתעלמים מהיום. אבל העניין הוא, שההווה מייצר את העתיד.

קרא עוד  

הרבה מהפעולות, המחשבות והרגשות שלנו במשך היום קורות על "טייס אוטומטי", בהעדר מודעות. כך נלקח מאיתנו למעשה החופש לבחור. הדרך לשינוי מגיעה מיצירת מודעות.

קרא עוד  

אצל רובנו יש מאבק פנימי מתיש בין הראש לרגש. שניהם גם משתנים לפי התנאים הסביבתיים, דבר המייצר בלבול. יש בתוכנו מקום שהוא עוגן: האמצע. המדיטציה מאפשרת לנו להתחבר אליו.

קרא עוד  

כשאנו רואים עצים שונים - אנחנו מקבלים כל אחד מהם כפי שהוא, מבינים שהוא תוצר של הגנים וסביבת הגידול שלו. אנחנו לא שופטים. אבל כשזה נוגע לאנשים, לעצמנו ולאחרים, קשה לנו לעשות את זה.

קרא עוד  

אנחנו משקיעים המון זמן ואנרגיה במאמץ לעשות ולהשיג דברים, או לחילופין במאמץ להימנע או להפטר ממשהו. במיינדפולנס אנחנו מתרגלים איכות הפוכה, ובאופן מפתיע משיגים בדיוק את המטרה.

קרא עוד  

מרגישים לפעמים כמו חץ בלי מטרה, משקיעים המון אנרגיות אבל לא בדברים שבאמת חשובים לכם? תרגול מיינדפולנס עוזר לנו להבין לאן אנחנו בעצם רוצים להגיע ואיך להגיע לשם.

קרא עוד